Cum alegem mobila de bucatarie

Cum alegem mobila de bucatarie

Atunci cand va alegeti mobila de bucatarie va recomandam sa tineti cont de mai multe aspecte. In cele ce urmeaza va prezentam cele mai bune sfaturi pentru mobilierul de bucatarie.

 

In primul rand va recomandam sa planificati totul in asa fel incat sa nu fiti nevoiti des sa folositi usile de la corpurile inferioare in special in momentul in care nu aveti vizibilitatea si accesibilitatea decat la primii 20 de cm. Uneori este nevoie sa scoateti din lucruri pentru a putea sa le accesati pe cele din spate. Alegeti sertare cu extensie completa care sa va ofere vizibilitatea si accesul neingradit asupra obiectelor depozitate in zona din spate.

Verificati modalitatile de deschidere care sa va usureze munca. Solutiile moderne pentru usi si pentru sertare permit deschiderea lor doar prin atingere si in cazul sertarelor puteti sa optati pentru sisteme cu servodrive care sa permita deschiderea cu o simpla atingere a fronturilor cu mana, soldul si genunchiul sau piciorul. Se recomanda sa folositi amortizarea integrata pentru a inchide usile lin si siletios.

Pentru usi se pot folosi si mecanisme aventoase care sa permita si deschiderea usoara dar si pastrarea pozitiei dorite precum si inchiderea silentioasa. Atat usile cat si sertarele pot sa fie deschise sau inchise prin apasare gratie sistemelor de tipul push to open.

Planificati inteligent la interior. Compartimentarile sau organizatoarele pentru sertare sunt partitii suplimentare care asigra un plus de ordine: tavi de tacamuri, cosuri de gunoi, suporturi pentru vesela, cutii, cosuri, despartitoare longitudinale sau transversale, casete de otel inoxidabil.

Gasiti solutii practice pentru dulapuri. Cei mai multi clienti nu au un spatiu generos dedicat mobilierului de bucatarie si de aceea propunem optimizarea spatiului de depozitare in mod cat mai inteligent posibil. Puteti sa folositi sertare si dulapuri inalte, dulapuri de colt sau sub chiuveta.

 

Iluminati zonle de interes. Pentru bucatariile mici spoturile amplasate sub corpurile superioare ale mobilierului pot sa creeze vizual impresia de spatiu mare. Pentru bucatariile mari cu 2-3 surse in plus de lumina se asigura vizibilitatea in toata camera.