Cum alegeti mobila de bucatarie

Cum alegeti mobila de bucatarie

La prima vedere sunteti tentati sa nu luati in calcul insa respectarea distantelor si dimensiunilor va poate ajuta sa preveniti accidetele sau oboseala in bucatarie. Lasati 40 cm de spatiu liber intre aragaz si frigider, respectiv 60 cm intre aragaz si chiuveta. In felul acesta nu riscati sa improscati cu apa pe aragaz sau sa stropiti chiuveta cu ulei incins.

 

Castigati cu 30 de procente mai mult spatiul  de depozitare prin utilizarea corpurilor cu inaltimea recomandata de 92 de centimetri.

Pentru o eficienta maxima a hotei trebuie sa lasati o distanta de 65 cm intre aragaz si plita de gatit electrica si baza hotei chiar 75 cm daca plita e pe gaz la distante egale si producatorii pot sa prevada si alte reguli.

Blatul de lucru se fixeaza in mod normal la 85 90 cm distanta fata de podea insa se poate ajusta tinand cont de inaltimea beneficiarului. Ca regula pentru calcularea inaltimii corecte de lucrur se utilizeaza distanta dintre cot si blatul de lucru care trebuie sa fie de 10-15 cm.

Depozitati obiectele pe care le folositi des la o inaltime accesibila si imediat sub blatul de lucru sau pe primul nivel al dulapurilor. Obiectele care sunt usoare si folosite mai rar sunt depozitate in zona superioara si cele grele de exemplu, oalele si tigaile vor fi mereu pastrate mai jos, langa plita. Incercati sa tineti totul la indemana si daca veti constata ca sunt obiece la care nu ajungeti schimbati-le pozitia.

Depozitati obiectele cat mai ordonat pentru a putea avea totul la indemana atunci cand aveti nevoie de ceva din bucatarie.

Lasati toate distantele de siguranta in bucatarie. Depozitati obiectele de care stiti ca aveti nevoie la o inaltime accesibila, imediat sub blatul de lucru ori pe primul nivel al dulapurilor. Obiectele usoare utilizate mai rar sunt depozitate in zona superioara si cele grele ca de exemplu ouale se pun imediat sub blatul de lucru ori pe primul nivel al dulapurilor. Obiectele usoare care se folosesc mai rar sunt depozitate in zona superioara si cele grele de exemplu oalele si tigaile sunt de fiecare daa pastrate mai jos chiar langa plita. Incercati sa tineti totul la indemana si daca vi se intampla sa constatati ca sunt obiecte la care nu puteti ajunge se recomanda sa le schimbati pozitia.

 

Farfuriile si paharele trebuie sa fie depozitate deasupra ori langa chiubeta si masina de spalat vase, condimentele lana zona pentru gatit si alimentele mereu langa blatul de lucru.