Cum se alege mobila de bucatarie?

Cum se alege mobila de bucatarie?

Timpul petrecut in bucatarie poate sa fie o experienta mai placuta in cazul in care mobila de bucatarie este conceputa bine. Avand in vedere ca durata de viata a bucatariei depaseste in general 15 ai e esential sa alocati suficient timp pentru configurare si pentru proiectare si de aceea va oferim 10 sfaturi care sa va ajute sa eficientizati activitatile si spatiul de depozitare si sa va transformati spatiul intr-unul confortabil si foarte ergonomic.

 

Proiectati mobila pentru bucatarie tinand cont de cele 5 zone de lucru care sunt indispensabile: zona de provizii, de pastrare, zona chiuvetei si zona de lucru dar si zona plitei.

In bucatarie au loc in fiecare zi peste 360 de operatiuni care includ si apucarea, intinderea si deplasarea. Compartimentarea propriu zisa se bazeaza pe ordinea fireasca a activitatilor si are ca si scop reducerea distantelor si timpilor morti.

Pentru dreptati zonele se organizeaza in sensul acelor de ceas si pentru stangaci se vor dispune in sens invers.

Cunoasteti cat mai bine forma perfecta a bucatariei voastre.

Atunci cand porniti in cautarea si proiectarea bucatariei e bine sa stiti ce forma preferati tinand cont de spatiul disponibil si de nevoi. Desigur cand realizati mobila de buctarie la comanda si constangerile legate de formele clasice dispar.

Bucataria in linie este potrivita in spatiile mici, inguste sau in cazul in care sunt persoane care gatesc. Se recomanda folosirea corpurilor de perete inalte pentru a mari spatiul.

 

Bucatariile cu insula sunt alegeri pentru camerele mari pentru persoanele care gatesc intens in special in cazurile in care sunt mai multe persoane care lucreaza simultan. Distanta dintre corpurile liniare si insula trebuie sa fie de cel putin 120 cm pentru a putea sa deschideti usor usile si sertarele si pentru a va misca lejer. Insula poate sa fie folosita ca si loc de servit masa, bar, separator pentru zonele open space sau poate sa fie dotata si cu chiuveta, plita sau cuptor. Daca va alegeti ultimele optiuni va recomandam sa va asgrati ca aveti indeajuns de mult spatiu intre plita si chiuveta.