Mobila bucatarie Cluj

Timpul petrecut in bucatarie poate sa fie o experienta mai placuta in cazul in care mobila e conceputa bine. Avand in vedere faptul ca durata de viata a mobilei de bucatarie depaseste in general 15 ani este esential sa alocati suficient timp pentru configurarea si proiectarea mobilierului. De aceea noi va oferim 10 sfaturi utile care sa va ajute sa eficientizati activitatile si spatiul pentru depozitare si sa va transforme spatiul intr-unul foarte confortabil si ergonomic.

 

In bucatarie au loc in general 360 de operatiuni care includ apucarea, intinderea si deplasarea. Compartimentarea propusa se bazeaza in general pe ordinea fireasca a activitatilor si are drept scop reducerea distantelor si a timpilor morti.

Bucataria cu insula este o alegere buna pentru incaperile mari pentru cei care gatesc intens mai ales in cazurile in care sunt mai multe persoane care lucreaza simultan. Distanta dintre corpurile liniare si insula trebuie sa fie de minim 120 cm pentru a putea deschide usor usile si sertarele si pentru a va misca lejer. Insula se poate folosi ca si loc de servit masa, bar si separator pentru zonele open space sau poate sa fie dotata cu chiuveta, plita sau cuptor. Daca alegeti ultiam optiune va recomandam sa va asigurati ca aveti indeajuns de mult spatiu intre chiuveta si plita. De asemenea, interesati-va daca puteti racorda instalatia electrica cea de apa si sistemul de ventilatie pentru hota la insula.

 

Bucataria in forma de L – dispunerea cea mai frecventa daca vrei sa asezi o masa sau o insula mica pe unul dintre peretii perpendiculari. Sfatul nostru este sa lasi spatiu suficient intre chiuveta/plita/frigider pentru a evita accidentele casnice sau aglomerarea spatiului.