Mobilarea unei bucatarii mici

Mobilarea unei bucatarii mici

O bucatarie mica poate sa fie un chin atunci cad vrem sa o mobilam. Parca toate piesele de mobilier sunt prea mari sau pur si simplu nu se potrivesc si pare imposibil sa gasiti mobila care sa acopere toate nevoile unei bucatarii.

 

Unul din cele mai importante elemente pentru a alege mobila de bucatarie, atunci cand bucataria este mica este sa definiti nevoile practice pe care le aveti in bucatarie. Spre exemplu daca nu folositi masina de spalat vase nici nu are rost sa o includeti in bucatarie numai pentru a o folosi de 2 ori pe an pentru ca aceasta este o risipa inutila de spatiu si de bani. In cazul in care totusi veti folosi masina de spalat vase va recomandam sa alegeti cele mai mici dimensiuni, si anume cea de 45 de centimetri. Un alt exemplu este hota. Nu aveti de ce sa luati o hota de 90 cm cand una de 60 cm face si ea o treaba tot la fel de buna si diferenta dintre cele doua este de doar 30 de cm adica inca un corp de depozitare suplimentar.

Veti avea nevoie in orice bucatarie mica sau mare de un corp de chiuveta. In bucatariile mici puteti opta pentru o chiuveta mai mica, eventual fara un loc in care sa scurgeti vasele, ele punandu-se direct in picuratorul de vase care sta in corpul suspendat pe perete in zona chiuvetei. Daca va alegeti o chiuveta mai mare care are si loc pentru vase atunci va recomandam sa va ganditi ca masca de chiuveta poate sa fie doar cat tine cuva si deseubtul locului unde se scurg vasele, si de aceea este bine ca masca de chiuveta sa fie numai cat tine cuva  si in zona de dedesubtul locului de scurs vase daca se poate face un alt corp care sa fie separat.

 

De ce este nevoie de un corp separat sub locul in care scurgeti vasele. Pentru ca masca de chiuveta este un corp care ae si posibilitati ici de depozitare din cauza tuturor tevilor de scurgere si de alimentare care se leaga la chiuveta. In general masca de la chiuveta sa tine in cosul de gunoi si mai sunt si cateva solutii de curatat.